Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ilidan Szabrownik

|
Wysłany: Wto Mar 15, 2005 21:06 Temat postu: |
|
|
Oczywiście że Khaine, a w co by miała moja postać wierzyć ?  _________________ "There are no winners or losers, only the living and the dead"-Ha'asek, The Archon of Twilight |
|
Powrót do góry |
|
 |
kain Mod Magów

|
Wysłany: Czw Cze 16, 2005 17:21 Temat postu: |
|
|
Morrrrrr!!!!!! Pan podziemi i umarłych.A to, że często wysyłam do niego innych no....cóż. Z chaosu tylko khorne pan krwi. A ta leje się często i gęsto gdy dwóch zabójców spotka się. _________________ #sesja Miasto: Dante Cavenaghi
#sesja Wichry Północy: Kain
Kobiet potrafiących służyć za materac jest wiele na tym naszym nie najweselszym ze światów. Ale znalezienie dowcipnie czy roztropnie gadającego materaca nie jest już takie proste |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łysy1382 Skrzydłowy

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2005 08:05 Temat postu: |
|
|
Moja pierwsza postac jest wyznawca wereny (jeszcze zyje). Kolejne to wyznawcy ulryka (krasnolud i czlowiek), Ranalda (krasnolud i czlowiek), Liadriel (elf). Obecna postac - coz jest ateista, ale moze sie nawroci.... kto to wie ?? Niestety wszystkich swoich postaci nie pamietam, a szkoda.....
Jako MG nie namawiam nikogo do wyznawania jakiegokolwiek boga, ale jesli juz sie ktos zdecyduje, to dobrze by bylo dla niego (dla BG oczywiscie), aby przestrzegal zasad religii ktora wybral. _________________ " To BEER or not to BEER " |
|
Powrót do góry |
|
 |
Losiu888 Starszy Szabrownik

|
Wysłany: Sro Lip 06, 2005 10:10 Temat postu: |
|
|
Mi sie wydaje ze kazdy mieszkaniec starego swiata modla sie do wszystkich bostw. Kazdy czlek przed wejsciem na statek pomodli sie do Mannana, gdy jest chory bedzie szukal wsparcia u Shallyi a w zalobie da ofiare Morrowi. Jesli chodzi o walke to mamy kilka rozwiazan Myrmidia, Ulryk a nawet Sigmar (obronca Imprerium i pogromca zielonoskorych jakby nie bylo). Podobnie jest z innymi rasami. Krasnoludy maja Grugniego, Gromma (albo Grimnira jak zostal opisany w 2ed.) Elfy Karnosa, Boga-Feniksa, Khaine itd itd.
W warhu panuje politeizm jak w antycznej Grecji, wiec sa rozni bogowie na rozne okazje. _________________ Niech Imperium sie modli.
Stary Swiat splynie krwia.
Ludzie nie dotrzega prawdy, nie poczuja dotyku skazy.
Ostatnie Dni nadchodza i zadne z Dzieci Sigmara nie zdola ich powsztrzymac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ethereal Landgraf

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2005 22:28 Temat postu: |
|
|
Dobrze powiedziane. Jeśli zaś chodzi o mnie to: Ulryk może być, Sigmar też, Myrmidia nawet bardzo. Nie interesują mnie bóstwa natury, NIENAWIDZĘ bóstw Chaosu oraz ich wyznawców. Sam identyfikuję się z Prawem, a dokładniej z Solkanem albo [niespodzianka] Arianką. Z bóstw krasnoludzkich lubię Grungniego i Grimnira-Gromma. Z elfich niespecjalnie, ale za to nienawidzę jednego elfiego bóśtwa: Menelotha. Jest on elficką manifestacją Slannesha, a ten bóg Chaosu, wraz z Nurglem, jest pierwszym na mojej liście "śmiecie" Z bóśtw innych nienawidzę Ranalda i Khaine'a. Jeśli chodzi o Verenę, Morra i tą od leczenia to są też spoko. Ale jak mówiłem: PRAWO RZĄDZI! Solkan to mój wybór. _________________ Ulfir Egillsson, Norsmen - Wichry Północy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monstero Starszy Prochowy

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 16:13 Temat postu: |
|
|
Malal lub Dawna Wiara. Wbrew pozorom wiele łączy te religie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ethereal Landgraf

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 16:48 Temat postu: |
|
|
No dobra, aktualizuję mój wybór jeśli chodzi o wiarę.
Bóstwa Norski i Albionu są ciekawe, tak samo jak bogi Kitaju i Nipponu.
Ale tak na serio, to spojrzałem przychylniej na Chaos, jako czyste zło... I zrozumiałem, że Chaos to żadne zło. Poprostu większość graczy utożsamia ich ze zniszczeniem, ja tak nie twierdzę. Mój wybór to Slaanesh albo Tzeentch (bardziej ten drugi).
Monstero, już myślałem że jesteś spoko! Dawna Wiara jest za bardzo ograniczająca, a Malalowcy to najczęściej idioci, walczący ze wszystkimi wokół siebie w ten czy inny sposób. Bez urazy.  _________________ Ulfir Egillsson, Norsmen - Wichry Północy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 17:57 Temat postu: |
|
|
Gdybym mógł wybrać niewiarę w bóstwa to bym tak zrobił. Wybór padł na Malala jako na wiecznego buntownika wobec rzeczywistości, dawna wiara reprezentuje natomiast pierwotne siły, które jako jedyne darzę zaufaniem. Co do Tzeentcha - nigdy nie wybrałbym na swego patrona istoty, która manipulowała by mną i zwodziła na każdym kroku. Nie lubię być narzędziem. Malal natomiast daje wielką swobodę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Fratus Ochmistrz

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2005 20:12 Temat postu: |
|
|
Khaine Poteżny wspaniały!!!!!!!
Najlepszy i najciekawszy bog
Oraz Malal bo leje wszystkich jest zarowno wrogie mutantow jaki sigmarskich psów ;];];];];]
Valdis Nie komentuj!!!!!!!! _________________ #Przyjaciel czy Wróg? => Ludiver, człek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Raziel Starszy Prochowy

|
Wysłany: Pon Gru 05, 2005 14:57 Temat postu: |
|
|
Chwalmy pana naszego Sigmara który dzierży święty młot Ghal-Maraz!
Ja tam prawie zawsze gorliwie wyznaję Sigmara, prawie bo czasem zdarzy się że stanę po stronie Władcy Losu  _________________ Per mortis ad gloria! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 09:17 Temat postu: |
|
|
Siły natury powiązane są z ewolucją. A czym jest ewolucja jak nie ciągłą dążnością do zmian. Chaos to także wieczne zmiany na nowe (nie zawsze na lepsze, zawsze jednak na nowe). Tu upatruję ulubionych aspektów Dawnej Wiary. To co jednak odróżnia ją od Chaosu to pewna harmonia zawsze towarzysząca kolejnym przemianom. Tyle jeśli chodzi o moje zdanie co do Dawnej Wiary i Druidyzmu drogi Gregory.
Teraz natomiast przypomniałem sobie swego ulubionego boga poza Malalem. Jest nim Rhasneth - pan szaleństwa lub obłędu jak kto woli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ethereal Landgraf

|
Wysłany: Wto Gru 06, 2005 17:16 Temat postu: |
|
|
Podoba mi się nawet panteon krasnoludzki.
Jeśli tak stawiasz sprawę z Dawną Wiarą, Monstero, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Malal, po głębszym zastanowieniu to cholernie dobry wybór na boga, jak jest się zwykłym poszukiwaczem przygód. Jednakże nie podobają mi się jego chaotyczni wyznawcy, knujący i mordujący wszystko co nie jest po ich stronie.
Co do Rhasnetha nie mam zdania. Jest to mniej znany i mniej potężny bóg Chaosu.
Sigmar jest ciekawy, wielowątkowy pomniejszy bóg patronujący Imperium chyba zawsze miał coś pociągającego w sobie.
O Nurgle nic nie będę mówił, bo się skompromituję. Tzeentch to mój naczelny bóg jeśli chodzi o Kaos. Ogółem nie bardzo lubię Pana Zgnilizny i Zepsucia.
Najczęstszym moim wyborem jest mój ulubiony bóg, lepszy nawet od Tzeentcha... jest nim Morr, Pan Śmierci. Morr jest prostym, acz bardzo ciekawym bogiem. Naprawdę, z przyjemnością gra się Zabójcą, który przed każdym udanym zabójstwem odmawia modlitwę bądź recytuje jakieś frazy Śmierci i Morra. Stokroć ciekawszy jest Neutralny, dbający o pokój duszy i dobre życie Zabójca, wyznający Morra, aniżeli ci mordercy Khaina. _________________ Ulfir Egillsson, Norsmen - Wichry Północy
Ostatnio zmieniony przez Ethereal dnia Sob Wrz 06, 2008 23:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Gru 07, 2005 09:05 Temat postu: |
|
|
Już nie mogę doczekać się riposty Fratusa odnośnie Khaine'a. Co powie Fratus?!
Sigmar jest bogiem ciekawym przez to, że jest bardzo ludzki (z przyczyn oczywistych). Mimo wszystko nie postawiłbym go w mym prywatnym panteonie z powodów ściśle personalnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pawelczas Rycerz Zamku

Dołączył: 15 Cze 2009 Posty: 326 Skąd: się wziął Alice Cooper?
|
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 13:43 Temat postu: |
|
|
Czyżbym był jedyną osobą, która ceni sobie przede wszystkim kunszt strategiczny Myrmidii? Mam nadzieję, że tak ^^
A z innej beczki bogów- najbardziej onegdaj uwielbiałem Warhammerowską śniącą królewnę, czyli Ariankę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
werel1293 Szabrownik

|
Wysłany: Sro Sie 03, 2016 09:07 Temat postu: |
|
|
W hamcu najlepiej wierzyć w Thorin Zabójce. Łatwo się gra i nie mam co do niego zastrzeżeń _________________ uzyskamy dla Ciebie maksymalne odszkodowanie za wypadek przy pracy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|