Forum drachenfels.nazwa.pl/drachenfels/forum/
Forum Zamku Drachenfels
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
[Strona Główna Zamku]    [Komnata Konstanta]
Viktrola

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum drachenfels.nazwa.pl/drachenfels/forum/ Strona Główna -> Nowości w serwisie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Sro Mar 02, 2005 13:51    Temat postu: Viktrola Odpowiedz z cytatem

Po waszych owocnych namowach na Zamek powróciła muzyka.
Oddałem do dyspozycji wysłużoną viktrole Konstanta z pamięcią na 20 pieśni zapisanych na miedzianym bębenku, na razie jest ich 7 - w miarę jak znajde gdzieś w szpargałach Konstanta nowe zapisy dźwięku - dodane zostaną nowe.

A teraz uwaga, jeśli coś dzieje się nie tak - muzyka nie płynie, lub dzieją się inne rzeczy - piszcie!.

I jeszcze kilka uwag - co do obsługi viktroli:

1. Każda ścieżka ma 10 sekundowy bufor potrzebny do załadowania początkowej części pliku.

2. Na słabych łączach mogą być wiadome problemy Rolling Eyes, jeśli muzyka nie zdąży się załadować - Viktrola przeskakuje wtedy automatycznie na następną ścieżkę bębna

3. Muzyka zapisana jest w formacie mp3 [z całkiem dobrą jakością] - jeśli masz non stop włączonego GetRigha lub inny program do pobierania plików - ustaw go tak aby nie pobierał plików .mp3 lub... wyłącz - jeśli chcesz słuchać muzyki na Zamku. Muzyka powinna ładować się bezpośrednio do Explorera w Windows - jeśli macie inne przeglądarki - dajcie znać jak sprawa wygląda u was.

4. Viktrola [choć może tego nie widać Very Happy] jest dosyć zaawansowana [system buforowania] - więc nie powinna zbytnio spowalniać strony Zamku [korzysta jedynie z wolnych partii transferu - i wyłącza się sama w przypadku napotkanych błędów] - jeśli jednak zauważacie jakieś kłopotiwe przeciążęnia - prosze raportować.

5. Pierwsze 3 ścieżki są zawsze stosunkowo któtkie - specjalnie tak aby nie przysparzać dodatkowych problemów z ładowaniem, 2 ostatnie zaś przeznaczone są tylko dla łączy powyżej 25kb/s

6. Jeżeli nie chcesz mieć Viktroli w ogóle - jako zarejestrowany użytkownik na Zamku możesz w swojej komnacie wejść do działu "wygląd zamku" i zamknąć blok z Viktrolą - lub poprostu kliknąć w czerwony "klejnot" w belce nagłówka bloku tuż za napisem "Viktrola"
Powrót do góry
Zedd
Mod Magów
Mod Magów


Dołączył: 04 Gru 2004
Posty: 722
Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Czw Mar 03, 2005 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W mozilli dziala Smile
_________________
Zeddicus
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Blackswordsman
Mod Bestii
Mod Bestii


Dołączył: 18 Sty 2005
Posty: 3900
Skąd: Brama wymiarów północnego bieguna:)

PostWysłany: Czw Mar 03, 2005 17:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak ja też mam Mozille i mi działa.
_________________
Jestem mieczem i zbroją. Moja droga tam gdzie krew.

MG tu i tam ^^
#Sesja Przekleństwo Wzgórz Hager Gatz
#Sesja Miasto Darrow
#Sesja Wichry Aderus
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wilkołak
Mod Krasnoludów
Mod Krasnoludów


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 562
Skąd: wziąść kase na figurki?

PostWysłany: Sro Mar 09, 2005 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze jakby się dżwięk na forum włączał automatycznie to byłoby fajnie.
na zamku jest wszystko ok
mam mozille
_________________
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszelkie dręczące Cię pytania!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość






PostWysłany: Sro Mar 09, 2005 15:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie no, musimy pamietac o posiadaczach wolniejszych łącz - forum ma się ładować szybko - dlatego nie "upiększam" go za bardzo - viktrola na forum otwiera sie w nowym oknie i mozna ją schowac do paska - tak aby nie ładowała się za każdym razem gdy zmieniasz strone. Myśle że to najrozsądniejsze na razie rozwiazanie - chcesz klimat - uruchamiasz na wejściu viktrolę i spokojnie przeglądasz forum a muzyka leci non stop.
Powrót do góry
Wilkołak
Mod Krasnoludów
Mod Krasnoludów


Dołączył: 05 Gru 2004
Posty: 562
Skąd: wziąść kase na figurki?

PostWysłany: Sro Mar 09, 2005 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rzeczywiście o modemowcach nie pomyślałem. ale w takim razie żeby się chociaż chowała do tego małego paska po prawej stronie ekranu (tRay czy jak to się tam nazywa)
byłoby idealnie dla wszystkich modemowcy mają coś dla siebie a stałkowcy nie widzą dodatkowych okienek na pasku zadań
_________________
Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszelkie dręczące Cię pytania!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość






PostWysłany: Sro Mar 09, 2005 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heh
na Tzeentch'a! Jakie wymagania Very Happy
mam napisać aplikację webową która jeszcze chowa się w trayu?
he he
dziękuję postoje mam ciekawsze rzeczy na głowie Very Happy
Na razie musi wam wystarczyc to co jest
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum drachenfels.nazwa.pl/drachenfels/forum/ Strona Główna -> Nowości w serwisie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Wchodzę tam! - Mapy taktyczne do gier fabularnych.